søndag 27. februar 2011

Heklet vinveske....


Når en er lei av å strikke så er det jo bare å bytte verktøy og hekle en tenkte jeg. Og så skrev jeg ned hva jeg gjorde samtidig. Er jo prakitsk å ha en beskrivelse på hva en gjør hvis det går en god stund til neste gang. 
Så da ble den slik, er spent på hvordan den blir når den kommer ut av maskinen. 

 Veska før toving

Den ble litt større enn forventet så jeg vil nok lage den både litt smalere og litt kortere neste gang. Her sett sammen med de som er strikket. Det var greit å hekle en og få litt forandring, blir lei av å strikke mange. 


PS! Broderer jeg eller hekler på pynt så gjøres det etter den er tovet.

lørdag 26. februar 2011

Arangenseren er ferdig.

Er nok svak for aranmønster og svart/ rødt mønster. Så denne gangen ble det irsk inspirert på meg som utegenser vår og høst. Gleder meg til varmere vær og turer.Genersen er strikket i Atric fra Europris (Trysilgarn), mønsteret er også kjøpt der. Den er godt og tykk. Så da er det å strikke en til som er litt lengre i bolen og på ermene. 

torsdag 24. februar 2011

Fotballhalsen

Når en skal trykke et fotballag til sitt bryst så hva kan vel være bedre enn en hals?onsdag 23. februar 2011

Arangenser til meg selv.

Begynte i starten av februar og har strikket litt nå og da. Blir varmt å ha på fanget denne genseren, men det går fremover når en vet at det ligger et mønster å venter på meg i strikkebutikken. Innehaveren gliste godt når jeg sa at Arangenseren må strikkes ferdig først. En til samboeren blir det også etter hvert, har bestilt garn. 


Så det går nok noen dager til før siste armen er ferdig. Har jo noen prosjekter til under arbeid. Kjøkkengardiner i boucle, hals til en gutt, bursdagsgave... og masse mere...

tirsdag 22. februar 2011

Votter til småtassene.


Brukte restestoff fra en genser til disse.

Ved størrelse 2-4 år så er det samme bredde, men bare lengre. 

mandag 21. februar 2011

Hals til bessas prinsesse.

En må jo ha en hals som er en prinsesse verdig, når en er litt over året og verden står foran en.

Når en finner et bilde på nettet så kan jeg ikke la være å prøve. Ser at jeg har økt litt skjevt i forhold til spissene. Får se litt på det til neste hals. Tror også det kunne vært fint å strikke 3-4 omg med riller ytterst.
Slik ble den til slutt. En god og varm hals som nok passer et par vintre. Mønsteret legger jeg ikke ut for jeg vet ikke hvem som har lagd det og når det er lagd. Så hvis noen vet det og kan fortelle meg det så sjekker jeg med desginere og legger det ut hvis vedkommende godkjenner det.

Fikk et tips om at det denne halsen er rimelig lik. Helt enig, men det er ikke den jeg lagde halsen etter.
http://strikketistrikk.blogspot.com/2010/10/stjernehals.htmlfredag 18. februar 2011

Restegarn kan bli...........

Denne genseren danner grunnlaget for at jeg fikk idè om å strikke opp restene til halser til unger. Disse barnebarna og flere til trenger det og de er så praktiske. Det er mange år siden jeg strikket dette sist, så her må det graves dypt i hukommelsen. Etter utregning med strikkefasthet så jeg fant riktig antall masker kom det meste av seg selv. Utrolig hva som sitter i fingrene når en først starter.
Jeg hadde ca 500 gr igjen etter genseren, litt irritert når en tross alt har betalt 574 kroner for garnet og mønsteret. Når jeg var ferdig så rev jeg mønsteret i biter for den genseren skal jeg aldri strikke en gang til. Alt for mye arbeid. Bestilte gråtassmønsteret i dag, ser mye enklere ut. Så over til halsene. Blir nok noen ja, muligens 4 stk. Er på tredje nå og er ikke halveis i garnnøstene enda. Den siste blir nok i mange farger.

 Første halsen er ferdig.....

Rundt bak og litt spiss foran lagde jeg den.

Et nøste med lyseblått måtte jo også brukes opp.
Så denne ble til mitt eldste barnebarn.

Legg opp 82 masker, strikk 1 vridd rett, 1 vrang i ca 12 cm.
Snu strikketøyet med vrangen ut, for da blir retten ut når du bretter den dobbelt.

Strikk 2 masker av hver andre maske så du øker med 41 = 125.  Det vil si at jeg strikk alle vrange masker dobbelt, 1 maske foran og 1 maske bak.
Bakstykke: Strikk ¼ av halsen, snu og fell 5 masker på vei tilbake, strikk til likt på andre siden av halsen og fell 5 masker. Strikk frem og tilbake videre.  Fell 1 maske i starten av hver omg - 3 ganger. Så felles det 3 masker - 2 ganger, 5 masker- 2 ganger. Fell resten.
Forstykket: Fell 5 masker på hver side, 1 maske – 3 ganger, 3 masker til du ikke har flere masker igjen.

Dåpskjolen til Jenny.

Denne jenta som ble født høsten 2009 måtte jo ha en flott kjole til sin store dag. Mamman hadde masse forslag så da var det bare å lage den. Ble mye jobb ja, men ble et flott produkt. Først så dåpsressen dagens lys. Det er grunnplagget som dåpsbarnet har på seg hele tiden. Forstykke på dåpsdressen. Armen på dåpsdressen. Beina før påsying av trykknapper. Hvis det er en gutt som skal døpes i denne så er det vest til å ha utenpå dåpsdressen og...... ..... her er lua til gutten. Selve dåpskjolen (det lange skjørtet) kneppes på i livet (her skjuler vesten knappene). Her er et bilde av utkastet til den korte kjolen, men den ble gjort om til et skjørt på lik linje med det lange slik at det kneppes på i livet. Men pynten er som du ser den her. 
JenteluaSett fra siden. Det røde båndet ble byttet ut med rosa. Alle båndene er satt trykknapp på slik at det enkelt kan byttes fra gutt til jente. Heklet smekke ble det også... og sokkker må jo til......Både til jente og gutt.... 
Ble lagd både til jente og gutt for senere bruk.....


Ullbuksene til slekta.

Min mor har alltid strikket ullbusker. De her vært superpopulære i mange år, jeg har brukte de. Mine barn har brukt de og nå barnebarna. Når du skal ta på ungene oljehyre eller parkdress så sitter de på beinet, ikke slik som andre bukser som krabber med oppover. Det er nok grunnen til at jeg liker de så utrolig godt. 

Bukse med litt mønster og melert garn. 

Rosa til jente. Begge buksene er strikket i Ida fra Europris. Et flott garn som er bløtt og godt. 

Her er buksa strikket orginalt som moren min gjorde det. Den kan være litt høy på livet, men er praktisk så lenge de bruker bleie. 


Første året på hytta.

I romjula 2010 ble jeg lykkelig eier av hytte på Tingvoll. Jeg har hatt hytte i mange år, men den ble solgt sommeren 2008 og lå på Bekkestranda i Vestfold. Et flott sommerparadis som ungene vokste opp på. Litt vemoding, men samtidig godt når en er alene så blir det for mye å holder orden på. Var vel også greit å ta en pause fra hyttelivet, men i sommer kom savnet. Rart med det en er vant til. Vi har lett i hele høst etter et aktuelt sted, men det var alt for mye rart på markedet. Enten så var de for dårlige i stand eller så var de alt for dyre. Så dukket det opp et tilbud fra en kamerat av samboeren. Og vips så ballet det på seg og i dag er er jeg hytteeier. Masse skal på plass her før en virkelig kan kose seg, men mye er ordnet alt.....

Hyttesokker til herren i huset. 

Og til meg også da. Må jo være varm på benene....

Litt kjøkkenting som gryterkluter trengs jo når en skal trylle frem noen godsaker på dette stedet også. Julen 2010

En stille og rolig markering av midtvinters ble det her i huset. God mat, besøk fra fjern og nær. Først ute var nytt juletreteppe. Inspiretert av Maggies hjemmeside. Heklet det i dobbelt Senjagarn (Sisu) fra Nille. Jeg brukte 2 røde, 4 hvite og 2 marine. Litt stoff fra Stoff & Stil og noen øyne fra hobbybutikken var den klar. En duk kjøpt inn på KID på salg i januar 2010 ble til julegardiner. Et annet stoff dannet kappen øverst. Godt fornøyd med disse ja. For jeg kjøpte duk til bordet og spisebrikker som duker til benkene året før. Så nå ble alt "likt". Brødpose for julefrokostene må til. Litt rester av stoffene er morsomt å lage ting av. Og en pose for det glutenfrie...Og nissefar er kommet på plass og fått en mengde meg Argentinere i magen. Mønstre på nissen lå her, men nå er det dessverre borte, men prøv for det kan ha kommet igjen:
http://kongroa.blogg.no/1256238006_partynisse__nisse_med.html Gromkaka må jo på plass, ikke jul uten goro hos meg:)

Så flytt`n til Telemark og Torun.... der får`n det godt for den dama passer på...Litt stoff til overs av andre typer julestoff ble poser til alle fire jentene også. Så nå er det bare å finne frem julemønsterne i august for da starter produksjonen for julen 2011. Det er allerede kommet inn bestilling på to stk julenisser.Nye duker på nye møbler måtte jo også til........ og en ny festremse, den gamle er utslitt..... og kastet....Men jeg var ikke fornøyd så de to første dukene ligger bare her..... men jeg strikket nye og de er jeg fornøyd med:)  

Julegavene 2010

Det er ikke så mange gavene som bytter eier her i huset, men noen blir det. Det mest morsomme er til disse småtassene og hjemnmelagde ting.Jennys nye dukke fikk dette teppet, men kjolen er lagd til et lotteri. 


Og første antrekket til dukke. Så det får nok bli flere etter hvert. 


Fiskeren og hans kone.

Vi er så heldige at vi stadig vekk får fersk fisk og dette må en sette pris på syntes jeg. Godt å få lov å gi igjen litt når en mottar noe. Til jul strikket jeg en høre til de og fylte den med en 3 liter fra Argentina. Så kunne de kose seg i kalde vinterkvelder....


Mønsteret fant jeg her:
http://www.familiejournal.dk/Handarbejde/Tips/2011/04/15-Hoene-til-vin.aspx
Strikket den i Artic fra Trysilgarn /Gjestdal som er kjøpt på Europris. 

torsdag 17. februar 2011

Jennys kommende klær.

Det er morsomt å strikke slik smått tøy, så det blir litt til disse barnebarna etter hvert. Jennys kjole. 


Jakke for kjølige sommer kvelder. 


Og litt varmt tøy for høsten.


Litt restegarn blir sokker og votter...........